Select Page

V četrtek, 20. 4. 2023, je na 2. OŠ Slovenska Bistrica potekala Območna revija mladinskih pevskih zborov. Revija je po treh ponovno združila pevce, saj to ni bilo mogoče zaradi ukrepov v povezavi z virusom Covid. Revije smo se udeležili tudi pevci naše šole.

Pevci MPZ Pragersko in MPZ Spodnja Polskava smo združili svoje glasove in moči in se pripravljali skupaj. Skozi celo šolsko leto so priprave potekale na rednih urah MPZ na matični šoli in POŠ Pragersko posebej. Oba pevska sta izdelovala tri pesmi, ki so jih načrtovali za nastop na Območni reviji mladinskih pevskih zborov. V okviru priprav na revijo smo izvedli intenzivne pevske vaje in še dve dodatni vaji, na katerih smo skupaj pilili pesmi.

V izjemno lepem in mogočnem številu, smo se, polni pričakovanj in malce treme odpravili v Slovensko Bistrico. Po uspešno izvedeni tonski vaji, smo pevci vseh 10. šol, ki so nastopile na reviji, odšli v telovadnico, kjer smo poslušali zanimive in pestre izvedbe posameznih pevskih zborov. Mi smo nastopili s pesmimi: Sing, Sing, Jutri bo v Celovcu s´m´nj in Nekaj je v zraku.

Zagnano in srčno smo zapeli in zadovoljni po uspešno opravljenem delu, polni lepih vtisov, odšli proti domu.

Lucija Pocrnja

Related Images:

Dostopnost