Select Page

V sredo, 1. 6. 2022, smo se po dolgem času zbrali na prav posebnem pevskem dogodku – Zborovskem bumu. V tem času potekajo koncerti – regijski Zborovski bumi po celotni državi. Na koncertih se združujejo učenci prijavljenih šol po vseh slovenskih regijah in skupaj pojejo pesmi, ki so jih dolgo časa skrbno pripravljali.

Na naši šoli smo komaj že čakali, da bomo lahko spet prepevali skupaj, združeni, veseli in polni medsebojne pozitivne energije. Skozi celotno šolsko leto smo urili zanimive pesmi, od katerih je bilo veliko novitet, napisanih prav za ta dogodek. Kar nekaj pesmi je imelo domoljubno tematiko. Prepevali pa smo tudi o ljubezni, o čutnih črkah abecede, o tem, kaj početi na lep sončen dan, na koncu pa še zaplesali z zemljo…

Zborovski bum je potekal v Športnem parku Slovenska Bistrica, pod organizacijsko taktirko JSKD Slovenska Bistrica in soorganizatorjem, OŠ Pohorskega odreda Slovenska Bistrica.  Pevskim zborom iz sodelujočih šol občine Slovenska Bistrica, smo se pridružili z OPZ in MPZ matične šole, OPZ podružnice Zgornja Polskava ter OPZ in MPZ podružnice Pragersko. Skoraj 200 učencev naše šole je z veliko otroške radoživosti in dobre volje združilo svoje glasove in srca. In tako je v prelepem sončnem vremenu pesem odmevala preko stadiona daleč naokoli.

Spet smo dokazali, da pesem in petje združuje ljudi in prebuja občutke sreče. Zato si želimo še veliko takih dogodkov, predvsem pa skupinskega petja v pevskih zborih. Želimo združevati, osrečevati, predvsem pa rasti v prepevanju.

 

 

Related Images:

Dostopnost