Select Page

4.12.2019 sta Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport ter Center RS za mobilnost in evropske programe izobraževanja in usposabljanja svečano podelila letošnje nagrade Jabolko kakovosti in Zlati kabel. Nacionalna svetovalna služba (NSS) eTwinning podeljuje nacionalno nagrado Zlati kabel slovenskim šolam že vse od leta 2006. Nagrada je priznanje slovenskim šolam in učiteljem za kakovostno opravljeno delo na področju mednarodnih sodelovalnih projektov na daljavo, ki se izvajajo v okviru akcije eTwinning.

Zlati kabel se podeljuje letno zaključenim projektom oz. projektom v zaključni fazi, ki dosegajo pomembne rezultate na področju pedagoških inovacij, sodelovanja med šolami, ki so vpletene v projekt, ter kreativne rabe IKT-orodij. Šole ob tem nikakor ne smejo spregledati tudi pomembnosti vpliva, ki ga ima projekt na šolo kot celoto.

Letos je nagrado Zlati kabel v starostni skupini od 12 do 15 let prejela Osnovna šola Antona Ingoliča, za projekt Famous People in Europe (že nagrajen z nacionalnim in evropskim znakom kakovosti).

Učencem lanskega 9. b razreda, ki so sooblikovali projekt, še enkrat čestitamo!

https://www.cmepius.si/novice-in-dogodki/podelitve-priznanj/jabolka-kakovosti-2019/

Related Images:

Dostopnost