Select Page

Dejavnosti v projektu Popestrimo šolo so še vedno na voljo, da popestrijo tvoj prosti čas.

USTVARJANJE
Optična iluzija ali optična prevara je slika, ki jo tvoji možgani tolmačijo drugače kot dejansko izgleda. Izdelaj si svojo optično iluzijo. Loti se risanja svoje 3D roke.

IGRAJ SE Z MANO
Če rad balinaš, pa nimaš balinčkov, si lahko igro izdelaš na zelo enostaven način. Potrebuješ samo nekaj različnih pokrovčkov in barve ter navodila za izdelavo, ki jih najdeš na https://www.youtube.com/watch?v=6cS9T37uMv8.

BEREM IN USTVARJAM
Poslušaj pravljico Lešnik je moj, v kateri se veverica in jež prepirata zaradi lešnika. A kjer se prepirata dva, že po starem slovenskem pregovoru, tretji dobiček ima. Če te zanima, komu se je nasmehnila sreča prisluhni pravljici, nato pa izdelaj svojo veverico. Navodila najdeš tu.

VSE SLADKO IN SLANO
Imate radi torte in si mislite, da so težke za pripravo? Nič lažjega, saj je tale jogurtova tortica z breskvami enostavna, ne preveč sladka in zelo osvežilna ter zato zelo primerna kot poletna sladica. Preizkusi jo!

SPOZNAVAM RAČUNALNIK
Tokrat te kot spletnega detektiva čakajo nove naloge. Preizkusi jih, poišči podatke in na ta način bolje spoznaj pisatelja Antona Ingoliča in svoj kraj.

VRTIČKARJI
Izdelaj si svoj sirup. Odpravi se v gozd ali na njegovo obrobje, poišči bezeg in se loti priprave okusnega domačega bezgovega sirupa ter tako poskrbi za osvežilno pijačo, ki te bo odžejala v poletnih mesecih.

ŠIVANJE
Če še vedno uporabljaš plastične vrečke, je pravi čas, da jih zamenjaš za naravi bolj prijazne vrečke. Vrečka iz filca je veliko boljša izbira in kot bi mignil si svojo unikatno vrečko sešiješ sam/a. Navodila za izdelavo te čakajo tukaj.

Vesela bom vseh vaših vprašanj, idej in komaj čakam na slike izdelkov. Pišite mi na simona.turner@ingoliceva.si in ostanite zdravi.

Related Images:

Dostopnost