Select Page

Ker se žal še vedno ne moremo družiti na naših delavnicah, sem za vas pripravila nekaj dejavnosti, ki jih lahko preizkusite doma, sami ali skupaj z ostalimi družinskimi člani. Veliko ustvarjalnosti in domišljije vam želim.

USTVARJANJE

Ta teden bo posvečen snežakom, zato te vabim, da si izdelaš svojega ali pa izdelaš kar celo družino snežakov. Lahko izbiraš med enostavnejšiim in zahtevnejšim snežakom. Potrebuješ prazno wc rolico in željo po ustvarjanju.

IGRAJ SE Z MANO

Si želiš nove pisane igrače, ki te bo očarala s svojim mešanjem barv, ko jo zavrtiš? Oglej si, kako si izdelaš vrtavko iz kartona in vrvice. 

BEREM IN USTVARJAM

Poslušaj slovensko ljudsko pravljico Zlata ptica, ki pripoveduje o kralju in njegovem vrtu, njegovih treh sinovih ter o jablani, ki je rodila zlata jabolka. Pa o votlini, kjer so v zlatih kletkah prebivale zlate ptice, ena lepša od druge. Nato pa ustvari svojo ptico. 

VSE SLADKO IN SLANO

Pripravi sladko presenečenje za svoje najdražje. Posladkajte se z vanilijevo pito s skuto. 

SPOZNAVAM RAČUNALNIK

Tokrat te kot spletnega detektiva čakajo nove naloge. Preizkusi jih, poišči podatke in na ta način bolje spoznaj pisatelja Antona Ingoliča in svoj kraj. 

VRTIČKARJI

Ker je  zdravje zob  izrednega pomena, jih moramo seveda primerno negovati, da ohranimo lep nasmeh. Za svež zadah in gladke zobe je potrebno pri umivanju zob uporabljati zobno pasto. Izdelaš jo lahko tudi doma. Poskusi! 

ŠIVANJE

Če se ti po omari valja kakšna premajhna ali stara majica, ki je več ne potrebuješ, lahko iz nje izdelaš torbo iz stare majice. Takšno torbo lahko uporabiš za potepe ali nakupe, vanjo lahko zložiš knjige iz knjižnice, malico za izlet ali športno opremo.

Veliko ustvarjalnega navdiha ti želim! Fotografije svojih izdelkov pa mi pošljite na simona.turner@ingoliceva.si.

Related Images:

Dostopnost